top of page
Welkom bij “Think Before You Ink” projects!

"Think before you Ink" is een programma is gemaakt voor jongeren tussen de 12 tot 21 jaar. Het doel van dit initiatief is dat jongeren zich positief kunnen ontwikkelen op het gebied van creatieve uiting met als thema tatoeages. Een populaire thema onder jongeren, velen hebben het maar weten er weinig over. Op een interactieve wijze kunnen kinderen bewust worden gemaakt over de werkwijze, gevolgen en mogelijkheden. Door doelgericht de juiste kennis over te brengen kunnen jongeren (later) bewust, veilig en verantwoord zichzelf ontwikkelen zonder permanente schade te richting bij hunzelf of andere.

Jongeren, Ouders en Scholen VS Tattoo & Design

 

Iets waar meeste ouders en scholen van bewust zijn is dat “verbieden” vaak niet de oplossing is. Ouders/verzorgers, begeleiders en docenten spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Door tattoo en design bespreekbaar te maken krijg je de kans om als begeleider, ouder of docent de juiste sturing te geven op het gebied van creatieve zelfuiting.

Een leuke maar soms uitdagende eigenschap van jongeren is dat ze soms graag zelf initiatief nemen, zoals informatie online zoeken en uitproberen. Helaas kunnen de gevolgen hiervan niet altijd hersteld worden net zoals bij een scheve haarkapsel. Verkeerde interpretaties zijn vaak een van de gevolgen van beperkte informatie en educatie. Met voorlichtingen kunnen we hierin de juiste sturing, begeleiding en advies geven. Wij staan stil bij vragen zoals: Hoe is het ontstaan, geschiedenis en cultuur? Waarom zet men een tatoeages, betekenissen? Wat zijn de risico’s en gevolgen van tattoo? Wat kan ik zelf doen met tatoeages, de mogelijkheden?

THINKINKWEB.png
THINKINKWEB2.png

Wat doen wij?

We creëren informatievoorzieningen, workshops en cursussen voor organisaties, bedrijven en particulieren op het gebied van kunst en entertainment. Zo hebben we “Think before you Ink” voor basis- en voortgezet onderwijs ontwikkelt waarbij kinderen op interactieve wijze worden geïnformeerd over het vak en de zorg ervan. De GGD Afdeling Hygiëne en veiligheid word hiervoor als primaire informatie bron gebruikt. Voor onze workshops en cursussen zoals “Inkmaster Games” en “Inkmaster Bootcamp” focussen we meer op de praktische kant van het vak, waarbij de focus voornamelijk ligt op het vinden van je creatieve vrijheid. 

THINKINK3.png

OUR PROGRAMS

bottom of page