Welkom bij “Think Before You Ink” projects!

Gemaakt voor jongeren tussen de 12 tot 21 jaar. Het doel van dit initiatief is jongeren zich positief ontwikkelen op het gebied van creatieve uiting met als uitgangspunt tatoeages. We zien dat er steeds meer opleidingen en banen gecreëerd worden binnen de creatieve industrie. Creatieve zelfuiting is daarom een steeds belangrijker topic onder de jongeren. Wat als één van deze uittingsvormen permanente schade kan opleveren door gebrek aan kennis, zoals bij bijvoorbeeld tattoos? Zoals veel diensten en producten tegenwoordig is het te makkelijk geworden om zelf een online te kopen en aan de slag mee te gaan. Hierdoor bewegen we heel snel richting een DIY(do it yourself) mentaliteit. Door het krijgen van de juiste kennis kunnen jongeren (later) bewust, veilig en verantwoord zichzelf ontwikkelen zonder permanente schade te richting bij hunzelf of andere.

Jongeren, Ouders en Scholen VS Tattoo & Design

 

Een leuke maar soms uitdagende eigenschap van jongeren is dat jongeren graag zelf informatie opzoeken en verzamelen. Door de makkelijke toegang tot online informatie tegenwoordig ontstaat er vaak ook onjuiste interpretaties bij de jongeren, wat een grote aandachtspunt is. word nu met onze “generatie Z” toegang tot informatie maar ook onjuiste interpretaties online, een grote aandachtspunt heeft. Met voorlichtingen kunnen we ook hierin de juiste sturing en advies in geven. Wij staan stil bij vragen zoals: Wat is tatoeage? Waar komt het vandaan? Waarom zetten mensen of laten ze tatoeages zetten? Is een tattoo voor mij? Wat zijn de risico’s en gevolgen van tattoo? Krijg ik wel een baan of word ik wel geaccepteerd? Kan ik wat betekenen in de tattoo industrie?

Iets wat meeste ouders en scholen van bewust zijn is dat “verbieden” vaak niet de oplossing is. Ouders/verzorgers, begeleiders en docenten spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Door tattoo en design bespreekbaar te maken krijg je de kans om als begeleider, ouder of docent de juiste sturing te geven op het gebied van creatieve zelfuiting.

Wat doen wij?

We creëren informatievoorzieningen, workshops en cursussen voor instanties, bedrijven en particulieren omtrent tattoo en design. Zo hebben we “Think before you Ink” voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs ontwikkelt waar we werken met de GGD Afdeling Hygiëne en veiligheid wat betreft de juiste informatievoorzieningen. Voor onze workshops en cursussen zoals “Inkmaster Games” en “Inkmaster Bootcamp” focussen we meer op de recreatieve kant van het vak, waarbij voornamelijk vrijheid in creativiteit aan bod komt. 

OUR PROGRAMS

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Heesterveld 18, Amsterdam

+31 643732988

Copyright  ⓒ  2017  fallé studio's
www.falletattoostudio.com